Марк Зукърбърг е наредил на служителите си да махнат iPhone и да използват Android

0
39
Лоялността към iPhone спада

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг е наредил на своите служители да махнат своите iPhone и да започнат да използват Android, съобщава The New York Times. Като причина се посочва, че Android има много по-голяма потребителска маса от тази на iOS.

Разбира се, причината може и да е съвсем друга и това може да е интервюто, което Тим Кук даде пред MSNBC, на което говори за скандала с изтичането на данни от Facebook Кеймбридж Аналитика, в който над 87 милиона потребители изгубиха своите лични данни.

Когато интервюиращият попитал Тим Кук какво би направил, ако се окаже в центъра на скандал от калибъра на Кеймбридж Аналитика, както Марк Зукърбърг, Кук отговаря, че той въобще няма да попадне в подобна ситуация, с което показва, че счита Зукърбърг пряко отговорен за скандала.

В отговор Зукърбърг отговоря пред Vox, че потребителите трябва да се отърват от Стокхолмския синдром и да престанат да вярват на компании, които им казват, че ги е грижа за тях и затова им вземат прекалено големи суми пари. За него това звучи нелепо.

Разбира се, не можем да бъдем сигурни, че Зукърбърг е взел решението да мигрира своите служители към Android на базата на изказванията на Кук, но официално изнесената причина има своята логика. Последните проучвания показват, че 54.5% от потребителите на смартфони в САЩ използват Android. На второ място са Apple с 44.3%.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Wine 5.0 RC5 с 19 поправени проблема