Майкрософт анонсираха Linux-базирана IoT платформа Azure Sphere

0
48
Майкрософт анонсираха Linux-базирана IoT платформа Azure Sphere

Още през 2015-а година от Майкрософт обявиха, че разработват своя собствена Linux дистрибуция, която да бъде използвана за управление на мрежите в техните Azure дейта центрове. Сега те анонсираха своята Azure Sphere IoT платформа, която е Linux-базирана и използва именно тази тяхна Linux дистрибуция, разработена за специалните им нужди.

От Майкрософт обясняват, че новата IoT платформа е създадена за повишена сигурност, а Linux дистрибуцията съчетава в себе си специално разработено Linux ядро, което е оптимизирано за IoT плюс Windows иновации по сигурността, като това ще осигури софтуерна среда с висока сигурност.

Azure Sphere използва изцяло нов клас микроконтролерни единици (MCU), които са пет пъти по-мощни от старите, обясняват още от компанията. От Майкрософт възнамеряват да премахнат таксите за тези устройства към производителите, които биха желали да разработват Azure Sphere чипове.

Azure Sphere ще може да работи във всеки един облак, независимо дали той е частен или фирмен, и има възможността да актуализира или ъпгрейдва защитата по сигурността за всяко едно Azure Sphere устройство в продължение на десет години, което е и животът на едно IoT устройство.

Повече за Azure Sphere и Linux дистрибуцията, която използва, можете да научите от официалния блог пост.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Учени създадоха устройство за безгласови команди с 92% точност на разпознаването (видео)