Майкрософт анонсират важни ъпдейти по сигурността при Windows 10 Fall Creators Update

0
25
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


От Майкрософт съобщиха днес за важни ъпдейти по сигурността при Windows 10 Fall Creators Update, които ще осигурят по-голяма защита на потребителите и бизнес клиентите.

Според плановете Windows Defender Advanced Threat Protection, познат още като Windows Defender ATP, ще бъде вграден навсякъде в механизмите за защита при Windows 10 Fall Creators Update, ще поддържа Windows Server и ще включва новите функции Windows Defender Application Guard и Windows Defender Exploit Guard.

„Ние мислим за Windows Defender ATP като за комплект от инструменти. Той е създаден, за да предизвика традиционните антивирусни решения и за да даде на нашите клиенти защита от следващо поколение“, казват Майкрософт в анонса.

Windows Defender Application Guard ще има и нова функция при Windows 10 Fall Creators Update, която ще предостави допълнителна защита при zero-day атаки или инцидентни сваляния на малуер през браузъра.

Инструментът Enhanced Mitigation Experience Toolkit също ще бъде вграден в Windows Defender Exploit Guard, което ще даде на IT специалистите допълнителни инструменти за превенция срещу нежелано проникване.

От Майкрософт обещават, че уязвимостите ще бъдат много по-трудни за експлоатиране, а Exploit Guard ще има нови правила и политики, с които да предотврати пробивите при Windows 10.

Ще бъде добавен нов инструмент Security Analytics, който ще позволи проследяването на защитните функции на Windows и техните конфигурации, както и инсталираните актуализации при всички машини в мрежа. По този начин IT администраторите винаги ще знаят, ако някоя машина няма инсталираните актуални ъпдейти и кръпки.

От Майкрософт съобщават още, че Windows Defender Device Guard ще бъде вграден в Windows Defender Exploit Guard, което ще подобри контрола върху инсталираните приложения.

Прочетете още:  Новите кумулативни ъпдейти за Windows 10 KB4022725 и KB4022715 не могат да се инсталират

Windows 10 Fall Creators Update се очаква да се появи тази година през септември месец, ако всичко върви по план.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments