Майкрософт блокира Windows 10 version 1809 за някои компютри с Intel

0
51
Майкрософт бъг

Проблемите с Windows 10 version 1809 сякаш нямат край и днес от Майкрософт признаха за още един проблем в големия ъпдейт. От компанията съобщават, че започват да блокират ъпдейта при някои машини с Intel поради проблеми с видео драйвъра.

Според тях проблемът е в Intel, които са пуснали нови версии на своя видео драйвър (24.20.100.6344 и 24.20.100.6345), но тези драйвъри пускат функции, които не се поддържат в Windows. От Майкрософт заявяват още, че това е друг проблем с Intel и не е този със звука, отнасящ се до Intel аудио драйвъра.

Към момента компанията от Редмънд работи по отстраняването и на този проблем, но, както винаги, краен срок не е обявен официално. По проблема се работи съвместно с Intel, а когато бъде намерено решение, кръпката ще бъде спусната с бъдещи издания на кумулативните ъпдейти.

Скоро се очаква нова серия от кумулативни ъпдейти, но не се знае дали от Майкрософт ще успеят да имплементират поправка за проблема с Intel видео картите в него. Като цяло от компанията не се справят със задачата си да предоставят безпроблемно използване на операционната система и издаването на поправки при наличните проблеми е изключително бавно.

Windows 10 version 1809 October Update беше пуснат наново миналата седмица, след като беше изтеглен още през октомври поради изключително сериозни бъгове. Ъпдейтът беше публикуван набързо и без предварително тестване от Insider потребителите, се оказа, че той страда от масивно количество критични бъгове.

Потребителите изпитваха проблеми с изтрити лични файлове, липса на интернет за приложенията от Microsoft Store, изтриване на файловете при разархивиране от архив, проблем с активирането и сваляне на версията от Pro на Home и още.

Прочетете още:  Наложиха глоба на Adobe от 1 милион долара

Наскоро от Майкрософт изтеглиха и още два ъпдейта, които създават проблеми.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments