Майкрософт дава безплатен ъпгрейд от Windows 10 S към Windows 10 Home

0
44
Windows 10 Cloud Restore

Както вече ви съобщихме, от Майкрософт възнамеряват да спрат съществуването на Windows 10 S, който ще продължи като обикновен режим при Windows 10 Home. Този режим ще носи името „S Mode“ и ще ограничава използването на Win32 приложения, като ще могат да се използват само универсалните приложения (UWP) от Microsoft Store.

Поради тази причина, от компанията дават възможност на потребителите, които са закупили Windows 10 S устройства, да ъпгрейднат безплатно до Windows 10 Home или до Windows 10 Pro за $49. Офертата е за кратък период от време, така че потребителите ще трябва да решат бързо дали искат да ъпгрейднат или не.

От Майкрософт са принудени да направят този ход след явния неуспех на Windows 10 S, известен преди това под името Windows Cloud. Това е поредното подобно фиаско след Windows RT, който отбеляза същия неуспех. Повечето потребители не се интересуват от съмнителния факт, че UWP приложенията им дават по-голяма сигурност и невъзможността за инсталация на Win32 приложения не е приемлив начин на работа за тях.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Новият Windows супер телефон вече е наличен в магазините на Майкрософт (видео)