Майкрософт добавя нов режим Ultimate Performance в Windows 10

0
42

Сега, след като до излизането на Redstone 4, който вероятно ще се казва Spring Creators Update, остава около месец и при него се изчистват предимно бъгове, от Майкрософт започнаха да добавят нови функции, които вероятно ще се появят в Redstone 5.

Потребителите, които участват в Skip Ahead ще получат Windows 10 Preview билдове от клона RS_PRERELEASE, в които ще присъстват именно такива функции, които най-вероятно ще намерят място в следващото голямо издание за есента на тази година. Insider потребителите, които не участват в Skip Ahead, ще получат билдове от RS4_RELEASE клона.

Една от новите функции в новите билдове е така нареченият „Ultimate Performance“ режим. От него ще могат да се възползват потребителите на Windows 10 Pro за работни станции, използващи билдовете Insider Build 17101 (RS4) и Build 17064 (RS5).

Режимът може да бъде достъпен от Control Panel->Power Options и ще предостави на потребителите допълнителна мощност за машини, които не могат да правят компромис със скоростта, докато обработват голямо количество данни.

Директорът на Insider програмата Dona Sarkar обяснява, че режимът предоставя допълнителна мощност чрез различни настройки в Windows 10, които позволяват на операционната система да се самонастрои според политиките, поведението на потребителя и хардуера, елиминирайки микро латенциите, като по този начин предостави по-висока производителност.

Майкрософт добавя нов режим Ultimate Performance в Windows 10 3
Снимка: Майкрософт

Не е нужно да се споменава, че при използването на Ultimate Performance ще се използва и повече енергия и поради тази причина функцията няма да се предлага на захранвани от батерии Windows 10 компютри. Опцията ще може да бъде избирана опционално както от OEM производителите, така и от крайните потребители.

Прочетете още:  Съобщенията на десетки хиляди Facebook потребители се продават в интернет
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments