Майкрософт готови с разработката на специална версия на Windows 10 за Китай

0
31
Windows 10


Официални лица от Майкрософт казват, че Windows 10 за Китай вече е готов и отговаря на изискванията на страната.

От Майкрософт разкриха, че са готови с разработването на версията на Windows 10, която е разработена специално за китайския пазар.

Изпълнителният директор на Microsoft Greater China Alain Crozier обяави в изявление, че местният джойнт венчър на Майкрософт C&M Information Technologies, който беше съставен през септември месец 2016-та година, са разработили Windows 10 версия за китайския пазар, която отговаря на изискванията на страната.

След изтеклата информация, която публикува Едуард Сноудън, китайските власти забраниха Windows 10 в държавата. Новата версия вече ще позволи на Майкрософт да инсталира операционната си система на компютри на администрацията и на правителството.

„Разработихме първата версия на Windows 10, която отговаря на правилата за сигурност на правителството. Тази версия е тествана от три големи корпоративни клиента. Ние работихме усилено, за да я направим сигурна и контролируема“, казват от Майкрософт, цитирани от [url=http://www.chinadaily.com.cn/business/t … 621478.htm“ target=“_blank“ rel=“nofollow]China Daily[/url].

Усилияьта на Майкрософт не са случайни, защото компанията има големи трудности в Китай. Те често имат проблеми с китайското правителсто, което ги обвинява, че операционната им система подслушва и шпионира потребителите, което е и самата истина.

Лошото е, че единствено Китай отстоява правата си и изисква от Майкрософт да предприеме мерки и да модифицира операционната си система според изискванията им, докато другите държави нехаят.

По-рано, преди да бъде забранен Windows 10, китайските власти забраниха и Windows 8. Причините бяха, че Windows 8 съдържа задни вратички, които се използват като част от наблюдателна система. След обвиненията офисите на Майкрософт се напълниха с прокурори и бяха извършени крупни разследвания срещу компанията.

Прочетете още:  Излезе Ubuntu-базираната Linux дистрибуция Pop!_OS 19.04

Въпреки всичките си проблеми обаче, от Майкрософт винаги са имали голямо желание да работят с Китай, защото това е огромен пазар, който трудно биха си позволили да изпуснат и разработването на специална версия на Windows 10 доказва това.

Ако властите одобрят новата версия и я инсталират на машините си, е твърде вероятно миграцията към новата операционна система да тръгне с по-добри темпове, което би било огромна победа за Майкрософт.

0/5 (0 Reviews)