Майкрософт иска всички Linux разработчици да използват Windows 10

0
52
Майкрософт иска всички Linux разработчици да използват Windows 10


Майкрософт иска всички Linux разработчици да го зарежат и да използват Windows 10 вместо това. Изпробвайте Windows Subsystem for Linux (WSL) и ще бъдете очаровани, казват те.

От Майкрософт най-накрая признаха силата и потенциала на отворения код и Linux и сега компанията използва всеки удобен случай, за да завземе колкото се може по-голям дял от тази територия.

Съвсем наскоро при Linux и да преминат към Windows 10.

„Стартирайте билд от Insider програмата и стартирайте своя код, използвайте вашите инструменти, хоствайте вашия сайт на Apache, достъпете вашата MySQL база данни от вашия Java код“, казва той.

Turner обяснява, че WSL дава всички необходими за разработчиците инструменти, за да могат те да работят точно по начина, по който работят и в Linux, при това с допълнение от функциите на Windows 10.

„Каквото и да използвате обикновено на Linux за създаване на приложения, било то Erlang, C или Go, моля ви, дайте шанс на Bash WSL, изпробвайте го и най-важното – съобщавайте при намерени проблеми. Това прави нашия живот много по-лесен и ни помага да създадем продукт, който всички можем да използваме и да сме много по-продуктивни“, казва още Rich Turner.

Разбира се, Майкрософт иска да подобри WSL колкото е възможно повече и за в бъдеще да го направи съвместим с абсолютно всички Linux инструменти за разработчици, които се използват към момента, за да могат да бъдат използвани от потребителите, които са се решили да преминат към Windows 10.

Съвсем наскоро от Майкрософт се присъединиха към Linux Foundation като платинен член и обещаха да участват усилено в развитието на отворения код. Намеренията им обаче са твърде очевидни.

Прочетете още:  Slackware - най-старата активна Linux дистрибуция стана на четвърт век
5/5 (1 Review)