Майкрософт изоставя Windows 10 Version 1703

0
86
Windows 10

От компанията спират поддръжката на Windows 10 Version 1703. Потребителите биват съветвани да актуализарат версията на операционната си система.

От Майкрософт спират поддръжката на Windows 10 Version 1703 (Creators Update) като октомврийският Patch Tuesday е последният, който ще получат потребителите на тази версия. Само LTSC изданията продължават да получават поддръжка.

От компанията спират да спускат актуализации от днес за комютрите, използващи вариантите Home, Pro и Pro за Workstations изданията на Windows 10 version 1703. Изданията Enterprise и Education получиха последните си актуализации вчера.

Ако към момента използвате някой от тези варианти с тази версия, това означава, че повече няма да получавате актуализации по сигурността, а също така и поправки на различни проблеми. Поради тази причина от Майкрософт съветват да актуализирате версията на вашата операционна система възможно най-бързо.

Оптималният вариант за ъпгрейд е към текущата стабилна версия Windows 10 version 1903, която беше пусната към потребителите през май месец тази година и ще има поддръжка до 8 декември 2020-а година за Home, Pro и Pro за Workstations, Enterprise и Education вариантите.

В същото време съвсем скоро се очаква и октомврийското издание, познато като версия 1909 или 19H2. То беше финализирано през септември тази година, в момента се тества за проблеми и очакванията са да се появи в близките седмици.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Red Hat Enterprise Linux 8.1