Майкрософт изоставят делта актуализациите

0
46
Windows 10

Към момента потребителите на Windows 10 получават от Майкрософт три вида актуализации – делта, експрес и пълни актуализации/ъпдейти. От компанията обаче са решили да изоставят делта ъпдейтите и да се фокусират изцяло върху пълните и експрес ъпдейтите, които са по-малки дори и от делта ъпдейтите.

В технически публикуваните детайли се вижда, че това е така, защото експресните ъпдейти закърпват конкретни файлове на даден компонент, а не целия компонент, както това се случва при делта актуализациите. Принципът е такъв, че се създават диференциирани сваляния за всеки един компонент от пълния ъпдейт, който е базиран на няколко исторически бази, пише в обяснението.

За пример от Майкрософт дават последния майски кумулативен ъпдейт, в който се съдържа tcpip.sys. От компанията ще генерират различни файлове за всички промени при tcpip.sys, които са се случили от април до май и от март до май, както и от оригиналното feature издание до май.

За да се преценят оптималните диференциирани файлове ще се използва мрежови протокол и след това ще се сваля само необходимото, което ще бъде около 100-200 MB месечно. Най-важното, което трябва да знаят потребителите е следното – колкото по-нови актуализации има инсталирани към днешна дата в операционната система, толкова по-малки по размер актуализации ще се налага да бъдат изтеглени, подчертават още от компанията.

Изоставянето на делта ъпдейтите се налага поради постоянно увеличаващия се размер на кумулативните ъпдейти. Това ще се случи вначалото на следващата година, конкретно през февруари 2019-а. Делта ъпдейтите ще продължат да бъдат предлагани за версиите от Windows 10 Anniversary Update до Windows 10 April 2018 Update, докато свърши официалната им поддръжка.

Прочетете още:  Windows 10 отново се изложи, този път пред 120 000 души (видео)
0/5 (0 Reviews)