Майкрософт изтеглят нескопосан драйвър от ъпдейтите

0
16
Майкрософт изтеглят нескопосан драйвър от ъпдейтите


По-рано тази седмица от Майкрософт пуснаха мистериозен драйвър, за който нямаше дадена никаква информация, а освен това и причиняваше проблеми при различни потребители.

В пост от Майкрософт най-накрая признаха за проблема и обясняват, че всичко е било заради сгрешен драйвър, който вече е изтеглен и няма да се предлага за Windows 10 системите.

Драйвърът беше свързан с Windows 10 Mobile устройствата и след като се инсталираше проблемният ъпдейт, потребителите повече не можеха да ги достъпват от десктоп машините си.

Въпреки че драйвърът е бил наличен за кратък период от време, той все пак е достигнал до доста потребители, когато е бил публикуван.

„Ние премахнахме драйвъра още в същия ден, но ако вече сте го инсталирали, е възможно да имате проблеми“, обясняват от Майкрософт.

Можете по лесен начин да проверите дали проблемния ъпдейт не се е инсталирал и при вас като достъпите историята на ъпдейтите в Windows 10 по следния начин:

Settings->Update and security->Windows Update->Update History.

Там търсите за „Microsoft – WPD – 2/22/2016 12:00:00 AM – 5.2.5326.4762“. Ако ъпдейтът е там, то можете да го премахнете като не забравяте след това да рестартирате машината.

След като проблемният ъпдейт е изтеглен, то вече няма отново да получите съобщение да го инсталирате наново.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Първата дискретна/външна видео карта на Intel идва през 2020-а година