Майкрософт казват, че няма да споделят данни от телеметрията с никого

0
43
Майкрософт казват


Информацията от телеметрията е само за нас, твърдят от компанията.

Наскоро Майкрософт и компанията, занимаваща се с компютърна сигурност FireEye сключиха сделка за партньорство, чиято цел е подобряване на вграденото антивирусно решение Windows Defender, но според слуховете сделката не е само за това.

Както съобщихме по-рано, за тази сделка се вярва, че освен подобряването на възможностите на Windows Defender, от Майкрософт ще споделят данните от телеметрията, кито са събрани от Windows 10 устройствата.

Естествено това разтревожи потребителите на най-новата операционна система на Майкрософт, особено когато стана ясно, че именно техните данни са на прицел.

Ако разчитаме обаче на думите на говорител на софтуерния гигант, това не е вярно и сделката се отнася само до разширяване на възможностите на Windows Defender и неговото подобряване.

Говорителят на Майкрософт обяснява, че данните от телеметрията не са предмет на сделката между двете компании и тя остава само и изключително на разположението на Майкрософт.

Потребителите трябва да знаят, че информацията събрана чрез телеметрията от Windows 10 устройствата не е свързана по никакъв начин с потребителските профили и при изпращане на информацията тя е анонимна и криптирана.

От Майкрософт обясняват, че телеметрията им е нужна, за да могат да подобряват операционната система, а също така и да отстраняват различни проблеми. Без телеметрията на компанията ще ѝ бъде много по-трудно да се справя с разнородните проблеми.

От Редмънд също така гарантират, че никаква информация от телеметрията от Windows 10 устройствата не бива споделяна с трети страни и инженерите на Майкрософт са единствените, които имат достъп до нея. При изпращането си тази информация бива криптирана и се съхранява на криптирани сървъри.

Прочетете още:  Surface Phone на Майкрософт може да излезе чак през 2019-та година
0/5 (0 Reviews)