Майкрософт моли да не инсталирате Windows 10 Creators Update

0
32
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Майкрософт отправиха апел към хората, които нямат технически познания и тези, които искат стабилна операционна система, да не инсталират Creators Update, защото това може да им донесе неприятности.

Минаха две седмици откакто от Майкрософт пуснаха официално Windows 10 Creators Update и от компанията вече молят потребителите да не го инсталират ръчно, а вместо това да изчакат кога ще стане наличен и за тях автоматично през Windows Update..

Проблемът се състои в това, че въпреки, че Creators Update е спуснат като финална версия, която се очаква да е стабилна, тя все още предизвиква някои проблеми, а от Майкрософт съобщават, че и някои по-стари машини също могат да имат проблеми с Creators Update.

По думите на софтуерната компания те ще се фокусират първо върху това да предоставят ъпдейта на по-новите машини, защото техният хардуер е по-малко вероятно да има проблеми с него и спира да го предлага на машини, за които се предполага, че могат да имат проблеми.

А проблемите наистина не закъсняха. Например при инсталирането на Creators Update някои модели на Broadcom и Realtek блутуут устройствата имат нужда от повече време за свързване или пък изцяло губят свързаността си, при други потребители се наблюдават проблеми с нечетими шрифтове в приложенията, невъзможност за отваряне на Windows Defender с дабъл клик и други.

От Майкрософт спряха да предлагат Creators Update на компютри с Realtek и Broadcom модули, за да предотврати проблеми докато бъде публикувана поправка, въпреки че, разбира се, потребителите могат да изтеглят ъпдейта и да го инсталират ръчно.

„Продължаваме да препоръчваме (освен ако не сте напреднал потребител, готов да се справя с възникнали проблеми) да изчакате Windows 10 Creators Update да ви бъде предложен автоматично. Когато вашето устройство стане подходящо за Windows 10 Creators Update, вие ще бъдете помолени да направите някои важни решения относно поверителността, преди да бъде инсталиран Creators Update“, казва John Cable, директор на програмното управление при Windows servicing and delivery.

Прочетете още:  Nintendo Switch вече може да бъде хакната! Вижте как

Това, че от Майкрософт дадоха на заден толкова рано, въпреки всички фанфари и реклама около излизането на Creators Update, говори, че все още големият ъпдейт не е готов за крайните потребители, въпреки месеците на вътрешно и публично тестване.

Рекламирането и излизането на голям софтуерен ъпдейт, който изглежда, че все още не е готов за крайните потребители, е меко казано нелепо, но изглежда това ще стане нещо нормално предвид новия модел, с който ще се предлагат по два големи ъпдейта годишно, на конкретна дата.

Излизането на Creators Update ясно показва какво могат да очакват потребителите в бъдеще. Нескопосани големи ъпдейти, които са полуготови, като причината за това е да бъдат спазени определените срокове.

Постоянните промени и проблеми в Windows 10 правят тази операционна система една голяма бъркотия, предлагаща нищо повече от несигурност. Това е и причината корпоративните клиенти да не получат Creators Update още с месеци.

Всички знаем, че главните печалби на Майкрософт идват от корпорациите, а не от обикновения краен потребител, като дори и на Майкрософт е ясно, че не може да третира бизнес клиентите си по този начин и не може да си позволи подобни проблеми и при тях.

Именно затова крайният потребител ще почисти всички проблеми през тези месеци, за да може бизнесът след това да инсталира безпроблемно Creators Update. Това е още едно доказателство, че ъпдейтът далеч не е готов, все още предизвиква проблеми и най-малкото е бил публикуван в бета стадий.

0/5 (0 Reviews)