Майкрософт може да пусне Movie Maker и за Windows 10

0
54
Майкрософт може да пусне Movie Maker и за Windows 10


Movie Maker беше доста успешна програма, която потребителите използваха редовно през годините, но сега те нямат друг избор, защото програмата я няма за Windows 10.

Сега обаче се появиха надежди, че от Майкрософт могат да я пуснат и за последната версия на операционната си система Windows 10.

От съобщение на [url=http://www.windowscentral.com/version-m … windows-10“ target=“_blank“ rel=“nofollow]WindowsCentral[/url] се разбира, че „Movie Maker скоро ще се появи в Windows Store за Windows 10 потребителите“, което може да означава, че от Майкрософт се канят да пуснат универсално приложение със същата функционалност, което ще работи както на десктоп, така и на мобилни устройства с Windows 10.

За съжаление повече детайли не са известни, а и от Майкрософт вече са премахнали информацията от страницата, така че е трудно да се каже кога и дали въобще Movie Maker ще дойде при Windows 10.

Със сигурност има смисъл от пускането на модерно универсално приложение, предвид широката потребителска маса на Movie Maker, стремежът на Майкрософт към създаването на универсални приложения, както и факта, че не е получавала ъпдейт от 2012-та година насам.

На официалната страница на Movie Maker се вижда, че тя е съвместима с Windows 7, Windows 8.1 и Windows RT, без да се споменава нищо за Windows 10. И въпреки че не е получавала ъпдейт от 2012-та година, потребителите все още могат да свалят приложението и да го използват на гореспоменатите версии на Windows.

Краят на поддръжката на Movie Maker е през януари 2017-та година, така че има шансове програмата да се върне в Windows 10 с излизането на Redstone 2 през пролетта на следващата година.

Прочетете още:  OLED iPhone 8 най-накрая ще даде това, за което потребителите мечтаеха от години
0/5 (0 Reviews)