Майкрософт най-накрая признаха за проблем с Windows 10 Anniversary Update

0
40
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


След множество оплаквания от страна на потребителите за проблеми с Windows 10 Anniversary Update, Майкрософт най-накрая признаха, че проблем съществува.

Според компанията обаче съвсем малък брой компютри били засегнати от проблема.

Windows 10 Anniversary Update излезе на 2-ри август и само ден след това оплакванията от различни потребители започнаха. Съобщенията са, че след инсталирането на последния ъпдейт за Windows 10, компютрите стават нестабилни, забиват и се сриват на случаен принцип.

От Майкрософт най-сетне признаха за за проблема и казват, че работят за неговото отстраняване. Дотогава обаче много потребители не могат да използват своите компютри. От компанията обясняват, че този проблем се появява при машини, които използват SSD дискове, а различните приложения, които използват са разположени по други дялове.

В този случай очевидно проблемът може да бъде решен като се преместят всички приложения в системния дял, където е инсталиран Windows 10. Майкрософт обясняват, че това може да стане най лесно в Safe Mode, където според тях няма замръзвания и сривания.

„Можете да решите този проблем като се логнете с вашия потребител в Safe Mode, да преместите вашите приложения и данни в системния дял, където е инсталиран Windows 10. Молим за вашето търпение, докато разучаваме проблема“, обясняват от Майкрософт, уточнявайки, че техните екипи разучават репортите на потребителите и ще търсят начин да оправят проблема.

От Майкрософт съобщават още, че потребителите, които не искат или нямат възможност да чакат, могат да използват опцията за връщане към предишна версия на Windows, но трябва да се има предвид, че тя е активна само 10 дни след инсталирането на Anniversary Update. Очевидно потребители, които са инсталирали веднага вече са пропуснали своя шанс. Другите, които са инсталирали Anniversary Update по-късно, имат още малко време, за да помислят как да постъпят.

Прочетете още:  Към Ubuntu е отправено предложение за месечни ъпдейти на ключови компоненти

Малко по-късно ви съобщихме и за друг проблем, при който Anniversary Update се инсталира безпроблемно, но след това при рестарт компютърът увисва и става неизползваем. Както можеше и да се предполага, проблемите тепърва започват. Чудно е чудовищното търпение на потребителите, които отдавна трябваше да са изритали операционна система, която е винаги в бета стадий на разработка, подслушва ги безобразно, изглежда меко казано нелепо и е пълна с бъгове.

0/5 (0 Reviews)