Майкрософт най-накрая стартира табове във файловия мениджър на Windows 10

0
952
Windows 10

Отдавна се говори за табове във файловия мениджър (File Explorer) на Windows 10, които бяха тествани в Redstone 4, но след това временно премахнати, за да продължи работата по тях. Това е функция, която съществува от десетки години в Linux и е желана от множество потребители и при Windows.

За щастие на тези потребители, от Майкрософт най-накрая пуснаха тестово табовете във файловия мениджър с изданието Windows 10 Redstone 5 build 17618, което се предлага на участниците в Insider програмата, в Skip Ahead кръга.

Остава обаче да видим как ще се развие тази идея, защото засега има доста ограничения. Например при Linux е възможно със среден бутон да се цъкне на директория, която да се отвори в нов таб или да се избере опцията „Отвори в нов таб“ от контекстното меню на десния бутон. Това при Windows засега не е възможно. Няма възможност и за влачене и пускане на табовете, което също отдавна е възможно при Linux.

Има и друг проблем – ако вече сте стартирали файловия мениджър и цъкнете на бутона за създаване на нов таб, не се отваря таб във файловия мениджър, а се отваря стартовата страница на… интернет браузъра Microsoft Edge. След това можете да пуснете файловия мениджър като напишете неговото име в полето за търсене, но очевидно е, че това не е правилно и не би трябвало да работи така. Имайки предвид обаче, че това е ранно издание, има надежда на по-късен етап тези проблеми да бъдат отстранени.

Разбира се, в това издание има и други промени като подобрена интеграция за Win32 приложения при Mail, Calendar, OneNote, MSN News, Windows и Microsoft Edge и различни други подобрения.

Прочетете още:  Излезе OpenSUSE Leap 42.2
0/5 (0 Reviews)