Майкрософт най-сетне признаха, че Windows Phone умира

0
61
Майкрософт най-сетне признаха

В лицето на шефа на Windows Experience Joe Belfiore от Майкрософт най-сетне признаха това, което вече всички знаят.

В Twitter той съобщи, че компанията е поставила операционната система Windows Mobile в „сервизен режим“ (service mode), което означава, че по нея повече няма да се работи, но ще продължи да получава кръпки по сигурността и поправки на бъгове.

Платформата умря още когато от Майкрософт закриха линията си Lumia преди повече от година и започна да купува големи приложения за други еко системи.

Belfiore казва, че най-големият проблем пред платформата е била липсата на приложения и въпреки че от Майкрософт са си партнирали с различни разработчици и дори са им плащали, за да предложат своите продукти в Windows Phone, броят на потребителите не е оправдал положените усилия.

Очакванията бяха Continuum да се приеме по нашироко сред потребителите, но търсенето не е било такова, каквото е било очаквано. Освен това и различните проблеми с технологията са показали, че още не ѝ е дошло времето.

Belfiore казва още, че Windows Mobile все още се използва от служителите на корпоративно ниво и от компанията ще продължат да им предоставят поддръжка, но дори и самият той, като краен потребител, е преминал на друга платформа.

Въпреки налетите милиони в мобилната платформа, от Майкрософт се отказват от нея и ще се съсредоточат върху настолните компютри с Windows 10 и ще разширяват влиянието си при другите мобилни платформи с приложения.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Runtu XFCE 18.04.3