Майкрософт: Не, Linux потребители, не ви наказваме за това, че не използвате Windows

0
30
Кой лъже в сагата OneDrive: Майкрософт или потребителите?


От Майкрософт обясниха, че не наказват Linux потребителите с това, че OneDrive е по-бавен само при тях и при никоя друга операционна система.

Оказва се, че това е бил бъг, който днес е отстранен. Бъгът е причинявал по-бавна работа на OneDrive и OneDrive for Business при Linux машини.

Проблемът не е бил наличен на нито една от другите поддържани платформи macOS, Windows, iOS и Chrome OS. Това веднага предизвика съмнения, че от Майкрософт наказват потребителите на OneDrive, защото не използват Windows.

Говорител на Майкрософт потвърждава, че бъгът е поправен, а причината е била StaticLoad.aspx. От компанията се извиняват за причиненото безпокойство.

Този проблем всъщност не е никак нов и тормози Linux потребителите поне от ноември миналата 2016-та година, когато за пръв път потребител се оплаква от по-бавната работа на OneDrive на Linux Ubuntu и още тогава излиза предположението, че от Майкрософт наказват Linux потребителите.

От Майкрософт се опитват да разсеят всякакви подобни съмнения и в последно време промениха изцяло политиката си към Linux и отворения код, като сега казват, че го обичат и дори отвориха кодовете на някои свои продукти, като по този начин те станаха налични и за Linux.

Даже и бившият изпълнителен директор на Майкрософт Стив Балмър, който имаше крайно негативно отношение към Linux и го наричаше рак, заяви, че той вече е достойна конкуренция и вече не счита, че е рак.

Разбира се, на всеки грамотен потребител е повече от ясно, че от Редмънд запълват новата ниша от която могат да печелят пари и правят това тъкмо навреме, когато Linux се разраства с много добри темпове, за да не повторят грешката с Android.

Прочетете още:  В Windows 10 Creators Update идва нова функция за споделяне
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments