Майкрософт обясняват защо Windows 10 October 2018 Update трие файлове

0
80
Майкрософт бъг

Както вече ви съобщихме, от Майкрософт спряха разпространението на Windows 10 October 2018 Update поради сериозен бъг, който трие потребителски файлове. Днес от компанията обясняват какво причинява проблема и това е промяна в Known Folder Redirection (KFR), който позволява на потребителите да пренасочват някои папки като Windows libraries към нови местоположения.

Промяната се е наложила поради доклади от различни потребители, инсталирали April 2018 Update, които са съобщили, че при пренасочването папката е празна. Windows 10 October 2018 Update идва с промяна, която поправя този проблем, но се оказва, че предизвиква друт – изтриване на потребителските файлове. Това се случва в комбинация с друга промяна, която трие старото местоположение на папките и изтрива файловете, като оставя непроменен само новата активна папка.

Оказва се, че проблемите с Known Folder Redirection при Windows 10 October 2018 Update са общо три:

Първият проблем се проявява, когато KFR е бил конфигуриран да пренасочи папка към ново местоположение на различен дял. При това положение старата папка и съдържанието биват изтрити, а новата пренасочена папка е празна.

Вторият проблем включва конфигурирането на Known Folders, когато позната папка е пренасочена към OneDrive. По време на този процес потребителят бива питан дали иска да премести файловете към новото местоположение. Ако потребителят избере файловете да не се прехвърлят и има инсталиран October 2018 Update, то тогава старата папка бива изтрита заедно с нейното съдържание.

Третият проблем с Known Folder Redirection засяга използването на OneDrive с Auto-save. Тогава също се получава проблема с непреместването на файловете, който отново зависи от избора на потребителя. Ако той избере файловете да не бъдат преместени, тогава файловете и папката биват изтрити.

Прочетете още:  Linux Mint 18.2 Beta KDE и Xfce вече са налични за сваляне

Повече подробности можете да научите тук.

0/5 (0 Reviews)