Майкрософт обяви намаления за Windows 10 Signature Edition компютри

0
45
Майкрософт обяви намаления за Windows 10 Signature Edition компютри


Майкрософт обяви намаления за Windows 10 Signature Edition компютри, след като се разбра, че на тях не може да се инсталира друга операционна система.

Днес от Майкрософт обявиха намаления за Windows 10 Signature Edition сертифицирани компютри и докато няма официални данни, че това има нещо общо с Linux скандала, който се разрази съвсем скоро, то момента, в който се появяват намаленията определено извикват някои въпроси, още повече като се има предвид, че предлагат и Lenovo в този списък.

Както наскоро обяснихме, от Lenovo премахват опцията за промяна на режима от RAID към AHCI, заключват BIOS и други операционни системи не могат да видят SSD дисковете, като от компанията пускат драйвър само и единствено за Windows. Според FossBoss Lenovo имат официална договорка с Майкрософт за този сценарий.

От Майкрософт обаче отричат и обясняват, че някои от Windows 10 Signature Edition компютрите просто използват нова RAID система за SSD дисковете и поддръжка за тях Linux може да получи само с актуализирани за целта драйвъри и проблемите, които наскоро са имали потребителите не са свързани по никкъв начин с Майкрософт.

Намаленията на устройствата от списъка важат само за САЩ и ще са за ограничено време, най-вероятно до изчерпване на количествата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Струва ли си да си купите iPhone X?