Майкрософт обяви трагични продажби при телефоните

0
40
Майкрософт най-сетне признаха


Едва ли е изненада за някого, но Майкрософт не могат да се справят с мобилния си бизнес и почти не съществуват на пазара на мобилни телефони.

И докато това е известен факт за повечето фенове на Windows Phone, съвсем друго е, когато го чуеш лично от Майкрософт. Мобилният бизнес на компанията е в колапс, но това всъщност е логично и не учудва никого.

Днес от Редмънд публикуваха резултатите от втората фискална четвъртина, където се разкрива горчивата истина. Всичко това е в резултат от погрешната политика на софтуерния гигант, както и пълното му мълчание по отношение на плановете в мобилния сектор.

Това мълчание накара повечето големи потенциални клиенти да се обърнат към Android и iOS, като в същото време и много разработчици напускат платформата.

От Майкрософт съобщават, че печалбите от Windows Phone са спаднали с 81%, което е меко казано трагичен резултат. Разбира се, резултатът е толкова отчайващ, че те не са предоставили никакви детайли, за да може да се види всъщност как се е представил сегментът.

Спадът е тенденция, която едва ли може да се промени, ако от Майкрософт не престанат да бъдат толкова потайни относно плановете си за Windows Mobile и за своя мобилен бизнес.

Разбира се, всички залагат надежди на дългоочакваното устройство Surface Phone, за което се счита, че ще съживи интереса към Windows Mobile.

Въпреки тези надежди обаче, от Майкрософт отново не казват нищо по въпроса, като дори не говорят и за неговото излизане. Просто казаха, че искат да направят най-доброто устройство и нищо повече. Но това може да са думи на всяка една компания, за всеки един телефон.

Прочетете още:  Intel пратиха над 400 пача за Linux Kernel 5.7

Различни специалисти в сферата имат предположения, че Майкрософт се целят в късната 2017-та година, за да пуснат Surface Phone, но никой не знае абсолютно никакви подробности и дали това е вярно или не.

Подобна непридвидимост е в основата на неуспеха на Майкрософт в мобилния сегмент. Все повече потребители не намират абсолютно никакъв смисъл да са с Windows 10 Mobile и изглежда, че всички напускат платформата.

Различни данни сочат, че пазарният дял на Windows Phone е 0.5%, което е твърде далеч от 80% на Google и дори от 20%-те процента на iOS.

0/5 (0 Reviews)