Майкрософт обявиха, че ще продължат да правят телефони

0
42
Майкрософт най-сетне признаха


Изпълнителният директор на Майкрософт Сатя Надела потвърди, че компанията ще продължи да прави телефони, но те няма да приличат на телефоните, с които сме свикнали днес.

От компанията отново имат намерението да дадат на света най-добрия телефон, след като вече няколко пъти се провалиха в това начинание.

Майкрософт не говорят много за Windows 10 Mobile, но когато го правят те не пропускат всеки път да отбележат, че са дълбоко ангажирани с платформата и работят с различни производители, за да разширят екосистемата чрез създаването на повече устройства.

В интервю за [url=https://www.marketplace.org/topics/make-me-smart“ target=“_blank“ rel=“nofollow]MarketPlace[/url] изпълнителният директор на Майкрософт Сатя Надела казва, че компанията със сигурност ще продължи да прави нови телефони, въпреки слуховете, че ще се отказват от хардуера и ще се насочат изцяло към софтуера за тази платформа, но тези телефони няма да са това, което сме свикнали да виждаме на пазара в днешни дни.

Надела обяснява, че от Майкрософт са решени да развият стратегия, подобна на тази на линията Surface, което означава, че те ще се опитат да създадат нова категория устройства.

Сатя Надела дава именно Surface като подходящ пример, защото преди това никой не си е и помислял за устройство 2-в-1, като това устройство даде началото на една цяла нова категория.

„Това е, което искаме да направим. Затова, когато питате дали ще правим още телефони, аз съм сигурен, че ще правим още телефони, но те няма да изглеждат като днешните“, заявява той.

Повече детайли относно хардуерните характеристики обаче отново не са предоставени, но това изказване съвпада напълно с по-ранните слухове за нов форм фактор на Surface Phone, който ще може да бъде използван и като лаптоп, посредством Continuum.

Прочетете още:  Новата бета версия на Steam е тук с поправки и за Linux

Няма и информация кога биха могли да излязат новите устройства, но според различни данни това може би ще стане в края на тази или началото на следващата година.

0/5 (0 Reviews)