Майкрософт обявиха, че Windows 10 October Update 1809 най-сетне е готов за бизнеса

0
46
Windows 10

След многобройните проблеми, които имаше октомврийският ъпдейт на Windows 10 версия 1809 с изтриване на потребителски файлове, губене на активация, проблеми с драйвъри, iCloud и какво ли още не, от Майкрософт най-сетне обявиха, че изданието е готово за бизнеса, което означава, че според компанията всички сериозни проблеми са изчистени.

Това е добра новина за бизнеса, но тя оставя и лош привкус. На първо място са обикновените потребители, които бяха използвани като опитни зайчета месеци наред, за да се подготви безпроблемна среда за бизнеса, а бизнесът ще инсталира октомврийски ъпдейт от 2018-а година цели шест месеца по-късно – през април 2019-а година, което още веднъж показва невъзможността на Макрософт да се справят с модела, който сами си наложиха, следвайки модела, който е утвърден от десетилетия при Linux.

До заключението, че Windows 10 October Update 1809 е готов за бизнеса от Майкрософт достигат от различните данни, които са на разположение на компанията, а също така и от информацията, която получават от обратната си връзка с потребителите.

Според информацията, която получаваме от потребителите, OEM, ISV, партньори и търговски потребители, Windows 10 версия 1809 е готов за разпространение в големи мащаби„, казва Джон Уилкокс в Windows IT Pro блога.

По този начин октомврийският ъпдейт от 2018-а година ще достигне до още повече потребители, но с доста голямо закъснение. Докато първоначалните планове бяха голямата актуализация да достигне до всички потребители до края на миналата година, то последните данни сочат, че към момента едва 26.4% от съвместимите компютри вече са го получили.

След тзи невероятен „успех“ на Майкрософт не трябва да забравяме, че този месец излиза поредният голям априлски ъпдейт на Windows 10 с кодово намиенование 19H1. Остава да видим дали от компанията ще успеят да се справят да го предоставят в изчистен от проблеми вид до края на тази година. Все пак този път имат повече време и може да се справят.

Прочетете още:  Yum ще бъде премахнат във Fedora 29. Инсталаторът ще поддържа LUKS2 по подразбиране
0/5 (0 Reviews)