Майкрософт обявиха официално Hololens 2 – "Бъдещето на смесената реалност" (видео)

0
19
Майкрософт обявиха официално Hololens 2 - "Бъдещето на смесената реалност" (видео)

На MWC 2019 събитието в Барселона Майкрософт обявиха официално новия модел на комплекта за смесена реалност Hololens 2. Първият вариант на устройството беше обявен през 2016-а година, а сега от компанията обещават много по-добро качество и съществени разлики с предшественика.

От компанията обясняват, че Hololens 2 се адаптира към движенията на вашите ръце и пръсти, което позволява манипулиране във физическия свят като свирене на дигитално пиано, оразмеряване на предмети, местене на различни обекти. Това се постига с вграждането на time-of-flight дълбочинен сензор.

От Майкрософт са успели да подобрят визуалната система и по думите им холографските обекти вече са много по-ясни и изглеждат далеч по-реални. Вграден е и сензор за следене на очите, благодарение на който могат да се местят холографски обекти с леки движения на зеницата. Реален пример за това е скролване на уеб страница само с очи.

Освен наличието на жестове, Hololens 2 има възможност да реагира и на гласови команди. На MWC 2019 събитието инженерът от Майкрософт Юлия Шварц показа как човек може да командва уеб страница.

Hololens 2 е изработен от лек материал от карбонови нишки и има специална система за удобство, която позволява носенето му за дълги периоди от време. Предлага се Wi-Fi свързаност, но не са налични други опции. Животът на батерията е определен на около три часа.

От Майкрософт пускат и две специални приложения Dynamic 365 Guides и Dynamic 365 Layout, които ще помогнат на потребителите да разберат в детайли възможности на Hololens 2.

Към момента официалната цена на HoloLens 2 е $3500 и считано от днес започват предварителните продажби. Засега няма определена официална крайна дата за излизането му на пазара.

Прочетете още:  От Mozilla започват да пускат WebRender при Firefox за някои потребители
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments