Майкрософт: Очаквайте сериозно забавяне на компютрите си

0
31

Още когато станаха известни уязвимостите Meltodwn и Spectre при процесорите на Intel, AMD и ARM, беше съобщено, че закърпването им налага сериозно преработване на ядрата на операционните системи, както и ще доведе до сериозн спад в производителността на засегнатите компютри, като се спекулираше около стойности от 5 до 35%.

След като се разбра за наличността на уязвимостите, различни разработчици, компании и хардуерни производители обединиха усилия около закърпването им като кръпки вече бяха спуснати към различни потребители на Linux и macOS и Windows, но за в бъдеще могат да се очакват още серии от ъпдейти, поради сложността на проблема и най-вече на уязвимостта Spectre.

Проблемът се състои във втората верися на Spectre, която, за да бъде закърпена, причинява големи забавяния и потребителите могат да усетят това забавяне дори и в реалния живот, а не само в синтетичните тестове.

За да проверят какъв ще е ефектът от Майкрософт са извършили серия от тестове и вече потребителите могат да имат идея точно какъв е ударът по производителността при Windows, с приложените нови кръпки. Изпълнителният вицепрезидент Terry Myerson публикува в блога по сигурността на Майкрософт детайли относно забавянето, които всеки един Windows потребител би трябвало да прочете, за да е наясно какъв ще е ефектът върху неговата система.

Според изнесената информация сериозно забавяне могат да изпитат потребителите на процесори произведени преди 2015-а година и по-точно от Haswell и по-стари, като потребителите, които използват Windows 7 и Windows 8 ще изпитват много по-големи забавяния, отколкото ако използват последната версия на операционната система на Майкрософт Windows 10.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Wine 5.1 с 32 поправени проблема