Майкрософт оповестиха нови функции около Windows 10 Creators Update

0
27
Windows 10


Идващият през следващата година напролет Windows 10 Creators Update е очакван с нетърпение от потребителите на Windows 10 и от Майкрософт гледат да не ги разочароват.

Windows 10 Creators Update е горещо очакван заради множеството подобрения, които ще донесе със себе си, но от последния анонс на Майкрософт се разбира, че ще има и още с какво да зарадват потребителите си, като сега ще се наблегне на опциите за достъпност.

В дълъг пост Майкрософт съобщават за някои функции и подобрения, които искат да се появят в Windows 10 Creators Update, като се отбелязва, че приложението Narrator, което чете текст, съобщава за различни събития и пр.https://support.microsoft.com/en-us/hel … read-aloud, ще бъде във фокуса на усилията през следващите месеци.

Като друга важна функция, по която ще се работи в Creators Update също така е поддръжката за брайлово писмо, като се съобщава, че от Майкрософт работят с колкото се може повече производители, за да осигурят добра поддръжка за повечето дисплеи.

„Windows 10 Creators Update ще включва в себе си бета поддръжка на брайлова азбука за писане и четене. Тази бета ще поддържа дисплеи от над 35 производители, използвайки над 40 езика и различни варианти на брайл“, казват от компанията.

Майкрософт също така съобщават, че в Windows 10 Creators Update ще се появи функцията за инсталация чрез Narrator, което означава, че функцията ще е налична още в инсталационния процес. Приложението също така ще се стартира по нов начин – CTRL+Win key+Enter, а не както досега с Win key+Enter. Narrator също така ще може да бъде стартиран и директно от Cortana.

Прочетете още:  В Linux Kernel 4.7 ще се поддържа контролера Xbox One Elite

Narrator ще предлага и 10 различни гласа и поддръжка за четене от различни езици. Ще се предлага и автоматично намаляване на странично аудио, когато Narrator говори.

Edge също ще получи подобрения в сферата на достъпността, като вече ще включва и възможността за „директен скок към конкретен елемент, бутон, текст или чекбокс“.

Много от описаните промени ще започнат скоро да се появяват в Insider програмата, за да могат да бъдат тествани, а ще бъдат налични за всички с излизането на Windows 10 Creators Update в ранната 2017-та година.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments