Майкрософт отново прави насилствени ъпгрейди към Windows 10 версия 1709

0
899

Агресивната политика на Майкрософт от 2015-а година, когато насилствено налагаха преминаването към Windows 10 и множество потребители се озоваха с новата версия на операционната им система изглежда, че отново се появява.

От Computerworld съобщават, че множество потребители на Windows 10 Anniversary Update (версия 1607) са получили ъпдейт до Windows 10 версия 1709 без тяхното знание и дори при изключени ъпдейти. Въпреки че Windows Update е изключен, което означава, че автоматичните ъпдейти би трябвало да бъдат блокирани, този ъпгрейд все пак се осъществява посредством Update Assistant.

Най-малкото в такива случаи потребителите трябва да получат уведомление и самите Майкрософт още на 5-и март съобщават, че потребители, които използват по-стари версии от Windows 10 Creators Update, може да получат нотификации, че при тях липсват последните ъпдейти по сигурността.

Разбира се, Fall Creators Update не бива да бъде свързван като актуализация по сигурността, но самите Майкрософт обещават, че при необходимост от ъпдейт потребителят ще получи уведомление, когато системата се опитва да актуализира операционната система.

Тук е важно да се спомене, че Windows 10 Anniversary Update и Windows 10 Creators Update все още се поддържат официално и те продължават да получават ъпдейти по сигурността, кръпки и поправки и от Майкрософт, колкото и да искат да накарат всички потребители да преминат към по-новите версии на Windows 10, не би трябвало отново да се връщат към нелоялните практики на насилствен ъпгрейд. За тези си действия срещу компанията бяха заведени множество дела, някои от които се водят и в момента.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  NVIDIA 415.25 Linux драйвърът дойде с поддръжка за Quadro RTX 8000 и TITAN RTX. Има поправен един проблем