Майкрософт отново пуснаха ъпдейти свързани с телеметрията

0
33
Майкрософт телеметрия


Днес от Майкрософт пуснаха наново два ъпдейта, които са свързани с телеметрията, а именно KB2952664 и KB2976978.

Въпреки че февруарските кръпки във вторник бяха забавени, от Майкрософт пуснаха 17 обновления за Office 2013 и Office 2016, които не са свързани със сигурността, както и два ъпдейта свързани с телеметрията.

Актуализациите за Office 2013 са общо пет, като има специално кръпки за Project, OneDrive и Visio. Office 2016 получава 12 актуализации, сред които за PowerPoint, Visio, OneDrive for Business, Publisher, Access.

Заедно с ъпдейтите за Office обаче, от Майкрософт наново публикуваха телеметрия ъпдейтите преди по-малко от месец.

Тези ъпдейти се появиха още по времето на приложението Get Windows 10, известно още като GWX, но от Майкрософт изрично отрекоха всякаква връзка между тях.

„Тези ъпдейти извършват диагностика на машините на потребители, които участват в Windows Customer Experience Improvement Program. Диагностиката оценява съвместимостта в Windows екосистемата и помага на Майкрософт да повишат съвместимостта на приложенията за всички Windows ъпдейти. Няма GWX или ъпгрейд функционалност в тези ъпдейти“, казват от Майкрософт.

Разбира се, не е съвсем ясно точно какво ще правят тези ъпдейти и можем да бъдем сигурни, че не само потребители от споменатата програма ще ги получат. Потребителите, за които телеметрията е нещо неприятно, могат да ги вземат предвид и да не ги инсталират.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Microsoft пуснаха кръпка за уязвимостта MouseJack