Майкрософт отново спира ъпдейтите по погрешка за стари процесори при Windows 7

0
38
Майкрософт бъг


Някои машини с по-стари процесори и Windows 7 вече не получават ъпдейти поради грешка причинена заради новата политика на Майкрософт.

Новата политика на Майкрософт гласи, че най-новите процесори на Intel Kaby Lake и AMD Ryzen могат да бъдат използвани само с Windows 10, а ако бъдат използвани на по-стари версии на Windows, то тези машини няма да получават ъпдейти.

Като оставим настрана колко е спорно подобно решение, то донесе след себе си и други проблеми, за които едва ли някой е предполагал.

От Infowrld съобщават за тема в tweakers.net, която разкрива, че машини с Windows 7 и процесори Intel Pentium Dual Core E5400 2.70GHz и Celeron J1900 вече не получават ъпдейти, като получават съобщение, което е предназначено за съвсем друго поколение процесори:

„Вашият компютър използва процесор, който е създаден за последната версия на Windows. Понеже този процесор не се поддържа за версията на Windows, която използвате, вашата система няма да получи важни ъпдейти.“

Това което още повече кара да повдигаме вежди, е че са блокирани и видео картите на AMD Radeon RX480, въпреки че никъде от Майкрософт не са споменавали за блокиране на видео карти, а само за процесори. Очевидно бъркотията е голяма.

Това вече е вторият случай, в който по-стари процесори, които не влизат в забраната, биват блокирани. Първите пострадали, които бяха блокирани по погрешка бяха потребителите на процесорите AMD Carizzo при Windows 7 и Windows 8.1.

Засега от Майкрософт не са казали нищо по въпроса за втория проблем. Докато излезе официално решение, потребителите могат да използват инструмент, който заобикаля забраната на Майкрософт.

Прочетете още:  10-нанометровите процесори на Intel отново са отложени. Появи се разписанието за “Whiskey Lake” чиповете

Потребителят Zeffy е публикувал скрипт, който заобикаля забраната на Майкрософт относно използването на нови процесори със стари версии на Windows и го е публикувал в GitHub откъдето можете да го свалите.

0/5 (0 Reviews)