Майкрософт отново твърдят, че Edge пести най-много батерията

0
40
Майкрософт отново твърдят


От Майкрософт отново се опитват да убедят потребителите да използват полу-завършения им браузър.

С идването на Creators Update от Майкрософт отново имат ново оръжие в ръцете, с което да оправдаят желанието си да накарат потребителите да се отдръпнат от конкурентните браузъри в лицето на Firefox, Opera и Chrome.

Първоначалните опити започнаха с подкупване на потребителите да използват Edge, последвани от реклами в самата операционна система.

След излизането на Anniversary Update имаше надежди за увеличаване на използването на Edge, които не се оправдаха. Сега изглежда от Майкрософт се надяват това да се случи с Creators Update.

Твърдението им от днес е вторият им подобен опит. През миналата година Майкрософт публикуваха видео, което показваше как Edge Browser бие всички конкуренти, но от Opera още на следващия ден опровергаха резултата им.

Този път от Майкрософт са тествали три идентични Surface Book лаптопа, които стриймват видео от Vimeo на пълен екран и са с инсталиран Creators Update (билд 15063).

Тестът показва, че Microsoft Edge издържа най-много, а именно 751 минути, което е със 77% повече от Mozilla Firefox 52 с 424 минути и с 35% повече от Google Chrome, който издържа 557 минути. Майкрософт предоставят и детайлна информация за това как са извършени точно тестовете.

В информацията виждаме обаче, че този тест става абсолютно безполезен, защото от Майкрософт обясняват, че са спрени звукът, блутуут, функцията за намиране на местонахождение, спрени са ъпдейтите, сензорът за околна среда и кешът на браузъра е бил изчистен.

Вземайки предвид тези фактори, тестът няма нищо общо с работа в реалния живот и автоматично става абсолтно ненужен и ирелевантен.

Прочетете още:  С Windows 10 Fall Creators Update дойде и нова Anti Ransomware функция

Предполагаме, че скоро това видео може да получи отговор от Google и Opera.

0/5 (0 Reviews)