Майкрософт отваря кода на Quantum Katas, за да учите квантови компютри безплатно

0
43
Майкрософт отваря кода на Quantum Katas

От Майкрософт винаги са изразявали мнението, че за в бъдеще квантовите компютри могат да променят изцяло света на технологиите и постоянно се опитват да допринесат за развитието на този клон в науката. За последно те създадоха собствен език за програмиране, наречен Q#.

Сега, като продължение на работата в тази насока от Майкрософт отварят и кода на Quantum Katas. Проектът Quantum Katas е създаден, за да ви помогне да изучите елементите в сферата на квантовите компютри и езика Q#. Самият проект се състои от няколко подпроекта, като всеки един от тях се казва Kata.

Тези подпроекти включват Deutsch-Jozsa алгоритъм, quantum computing gates, Measurements, superposition и според компанията предлагат различни поредици от задачи, в различни сфери на квантовата изчислителна наука. Предоставени са различни инструменти, сред които и фреймуърк за тестване, който дава възможност за виждане на резултатите в реално време.

Понеже кодът на проекта е отворен, от Майкрософт са го качили в наскоро закупената от тях за $7.5 млрд. платформа GitHub, където можете да получите всичко необходимо, за да започнете. Изискванията са да имате инсталиран Quantum Development Kit, а поддържаните операционни системи са Linux, Windows и macOS.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  ReFlex е първият смартфон в света, който е с висока резолюция и може да се огъва (видео)