Майкрософт отвориха кода на Infer.NET Machine Learning AI

0
64
Майкрософт отвориха кода на Infer.NET Machine Learning AI

Майкрософт съобщиха официално, че отварят кода на своя Infer.NET Machine Learning AI за комерсиални приложения. Неговата разработка започва през 2004-а година, а по-късно през 2008-а година компанията от Редмънд позволява използването на инструмента за академични цели.

Infer.NET представлява фреймуърк за машинно обучение, който се използва в редица продукти като Microsoft Office, XBox и Azure. Най-важното негово качество е неговата възможност за интерпретация. Ако разработчикът е създал свой модел и алгоритъмът следва този модел, то можете да разберете защо системата се държи по начина, по който се държи и защо прави някои предположения.

Екипът, който е създал Infer.NET го е направил част от ML.NET, който е фреймуърк за машинно обучение за разработчиците, които използват .NET. Хранилищата са базирани на основата на .NET и тази интеграция между двата фреймуърка ще увеличи онлайн обучението и статистичедското моделиране на ML.NET.

Ако някой потребител иска да пробва Infer.NET то той може да свали фреймуърка от тук. Поддържаните операционни системи са Windows, macOS и Linux посредством .NET core. Разработчиците могат да допринесат за развитието на проекта в GitHub страницата.

Повече можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Mozilla спират проекта Test Pilot на 22-и януари