Майкрософт поправиха бъг, при който Windows Defender пропуска файлове при сканиране

0
61
Майкрософт бъг

От Майкрософт тихомълком поправиха бъг, при който Windows Defender пропуска някои файлове при сканиране.

От Майкрософт поправиха бъг при Windows Defender, при който антивирусното решение пропуска мрежови файлове при сканиране, което представлява сериозна опасност за Windows потребителите.

Проблемът е поправен с актуализацията KB4052623, която е налична от вчера (24 март), адресирана е към Windows 10, Windows Server 2016 и Windows Server 2019 и е категоризирана като поправка за антималуер платформата на Майкрософт.

Първоначално от Майкрософт потвърдиха проблема, като потвърдиха и други проблеми, предизвикващи висок мрежови трафик, но така и не стана ясно дали пропускането на файлове при сканиране има нещо общо с тях.

Тези проблеми съществуваха при Windows Defender енджина с версия 4.18.2001.10, а сега, потребителите, инсталирали KB4052623, ще получат обновяване на версията до 4.18.2003.8, което би трябвало да реши неприятния бъг.

Трябва да се има предвид обаче, че има проблеми и със самия ъпдейт. Поради промяна на пътищата на файловете в ъпдейта, много от свалянията биват блокирани, когато е разрешен AppLocker. За да разреште този проблем трябва да отворите Group Policy и да промените стойността на Allow при следната настройка:

%OSDrive%\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Platform\*

Има и други два познати пробема, с които можете да се запознаете от KB страницата на актуализацията.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  KDE Plasma идва с още Wayland подобрения и други поправки