Майкрософт потвърдиха за бъг при Windows 10 Version 1809. Поправката ще дойде чак през 2019-та

0
76
Windows 10 bugs

Сякаш проблемите при Windows 10 Version 1809 бяха малко, сега от Майкрософт потвърдиха за още един, но изненадващо за всички обявиха, че ще го поправят чак през 2019-а година. Проблемът съществува при Windows Server version 1809, Windows 10 version 1809 и Windows Server 2019 и представлява бъг, при който мрежово свързаните (мапнати) дискове може да не се свържат при вписване или стартиране на Windows.

От компанията уведомяват своите потребители, че лесно могат да разберат дали са засегнати от този проблем като просто отворят файловия мениджър File Explorer и ако забележат червен хикс на мапнатите устройства, това означава, че проблемът се проявава и при тях.

Друг лесен начин е да погледнете в системния трей, където ще има нотификация, която ви съобщава „could not reconnect all network drives“ или да стартирате Command Prompt (CMD), да изпълните командата net use и да проверите дали мрежовите дискове са налични.

Въпреки че проблемът вече е потвърден, потребителите не трябва да се надяват скоро да получат кръпка за него. От Майкрософт съобщават, че такава ще бъде налична през 2019-а година, но не уточняват точно кога. В същото време обаче е наличен начин потребителите ръчно да се справят с бъга, който е описан тук и включва използването на два скрипт файла.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows XP има по-голям дял от Windows 10 при бизнеса