Майкрософт позволява промяната на версията Windows 10 Pro до Windows 10 S

0
69
Windows 10


Майкрософт предлагаха ъпгрейд от Windows 10 S към Windows 10 Pro като безплатна оферта до 31-ви декември 2017, но вече е възможно и обратното. Офертата важи само за собствениците на Surface Laptop.

От Майкрософт вече позволяват свалянето на версията от Windows 10 Pro към Windows 10 S, но тази променя не е от най-удобните.

Преминаването от Pro към S може да бъде осъществено само с имидж за възстановяване, което означава, че при прехода всичките ви приложения и файлове ще изчезнат.

Този имидж за възстановяване е наличен само за собствениците на Surface Laptop и не може да бъде използван на друго устройство, което идва с Windows 10 S.

Имиджът е с големина от 9GB, което е доста като размер и предполага дълго време за сваляне, а след това и за възстановяване на системата.

Едва ли много потребители ще се възползват от тази оферта обаче и ще предпочетат пълната версия на Windows 10 Pro. Windows 10 S е ограничен само до приложенията от Windows Store и за много потребители това е проблем.

Едно от приложенията на този имидж за възстановяване би могъл да е при най-различни проблеми с операционната система. Потребителят може да възстанови от него при проблеми, като така върне машината си във фабрично състояние, а след това дори да ъпгрейдне към Windows 10 Pro.

За да можете да свалите този имидж, ще трябва да регистрирате вашето Surface устройство и да дадете серийния му номер. Също така ще са ви необходими флашка с капацитет 16GB и рекавъри дял на хард диска.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе нова алфа версия на Skype за Linux