Майкрософт пращат малуер съобщения към Windows потребителите погрешка

0
28
Майкрософт пращат малуер съобщения към Windows потребителите погрешка

Гафовете на Майкрософт сякаш нямат край. През последните дни потребители се оплакват, че получават нелепи нотификации, които приличат на такива, които се получават, когато Windows е заразен с малуер.

От компанията са провеждали тестове с нотификациите, но незнайно как тези нотификации са достигнали и до крайните потребители. За това съобщават потребители от reddit, които получават съобщения от My Moves, а съобщенията гласят „Test notification„, „thsi test notification„, „this is test notification„.

Неадекватните действия на Майкрософт довеждат дотам, че потребители от друга тема отново в reddit се притесняват, че това може би е вирус или пък бъг в Windows 10.

Един от потребителите пише:

Тази сутрин намерих три такива съобщения. Всичките бяха доста подозрителни, а две от тях бяха с правописни грешки. Изпаднах в паника и едва не изтрих цялата операционна система„.

Майкрософт пращат малуер съобщения към Windows потребителите погрешка 3

Тези нотификации биват запазени в Action Center, а когато потребителят цъкне на тях, се стартира приложението Microsoft News, но малко след това системата изкарва съобщение, че е възникнала грешка, като обновяването (refresh) на страницата не води до промяна в поведението.

Впоследствие, след разразилата се в интернет дискусия, инженер от Майкрософт взема участие в едната от темите в reddit и успокоява потребителите като обяснява, че от компанията са провеждали тестове с нотификациите, които не е трябвало да достигат до крайни потребители.

Проблемът се е появил поради грешка в конфигурацията на английската версия на Windows 10 News приложението, а след като е бил открит, той е бил отстранен с актуализация на конфигурацията на въпросното приложение.

Прочетете още:  Nvidia анонсира нова TITAN X карта с 12 млрд. транзистора и изчислителна мощност 11 терафлопа (видео)

Инженерът обяснява още, че съобщенията нямат никакво отражение върху системата и приложенията, така че потребителите могат да са спокойни.

0/5 (0 Reviews)