Майкрософт предлага безплатен ъпгрейд към Windows 10 Pro

0
43
Windows 10


От Майкрософт анонсираха, че предлагат безплатен ъпгрейд към Windows 10 Pro.

Безплатната оферта важи за потребители, които използват Windows 10 S, който беше анонсиран на 2-ри май 2017-та година и е насочен към образователния сектор.

Windows 10 S ще бъде инсталиран и на Surface Laptop, който идва следващия месец. Windows 10 S е ограничен само до приложения в Windows Store, а потребителите, които не харесват това ограничение и искат да инсталират и Win32 приложения, могат да закупят лиценз и да ъпгрейднат до Windows 10 Pro директно от магазина на Майкрософт.

Освен това от Майкрософт по-рано обявиха, че потребителите, които са решили да закупят Surface Laptop, ще могат да ъпгрейднат безплатно до Windows 10 Pro.

Днес обаче стана ясно, че има и друг тип промоция за хора с увреждания, които използват технически помощни средства.

Windows 10 S системите, които се използват с технически помощни средства за хора с увреждания, също ще имат възможност за абсолютно безплатен ъпгрейд към Windows 10 Pro.

„Вярваме, че Windows 10 S е подходящ за много потребители. Други пък може да предпочетат Windows Home или Windows Pro, за да задоволят нуждите си. От Майкрософт искаме да покрием всички нужди на потребителите с увреждания и да предоставим избор за устройствата и режимите за използване на Windows.

Даваме на потребителите с увреждания възможността да преминат от Windows 10 Pro към Windows 10 S напълно безплатно, като продължаваме да подобряваме нашата вградена спомагателна система за такива хора, като даваме още повече приложения в тази насока“, казват от Майкрософт.

Подобна оферта има и за потребителите с увреждания, които използват Windows 7 и Windows 8.1. Те също могат да ъпгрейднат до Windows 10 напълно безплатно, ако използват помощни технически средства за хора с увреждания.

Прочетете още:  Майкрософт създадоха две Windows 10 2004 страници за поддръжка

Началото на тази оферта беше поставено през 2015-та година, когато от Майкрософт пуснаха първата версия на Windows 10. След това офертата остана налична до ден днешен, въпреки уверенията на Майкрософт, че ще блокира този начин за ъпгрейд още преди десет месеца.

До ден днешен тези потребители могат да ъпгрейднат безплатно, защото офертата все още не е спряна, а изглежда, че няма и изгледи да бъде спирана. Това води до възможността за злоупотреби, защото всеки един потребител може да заяви, че има увреждания и използва спомагателни технически средства и да се възползва от безплатния ъпгрейд.

Интересното тук е, че от Майкрософт не изискват никакво удостоверение и не проверяват дали не лъжете, че имате увреждания. Очевидно това е още един начин за разпространяване на Windows 10, който според плановете на Майкрософт трябва да превземе света възможно най-бързо.

0/5 (0 Reviews)