Майкрософт представи Paint 3D

0
46
Майкрософт представи Paint 3D


Само преди няколко часа Майкрософт представиха новото приложение Paint 3D и то вече е налично за потребителите в Insider програмата.

Paint 3D е еволюирала версия на известното класическо приложение Paint и вече се цели в създаването на 3D съдържание и показва стремежа на Майкрософт да инвестира в миграцията от 2D към 3D.

Главната цел на Paint 3D е да даде възможност на всеки един Windows потребител да има достъп до инструменти за създаване на 3D съдържание, при това по лесен начин, с приятелски настроен, добре организиран интерфейс и различни удобни и полезни функции, които могат да бъдат стартирани директно от основния прозорец, както това беше и при класическото приложение Paint.

Тази новина едва ли е изненада за нашите читатели, защото само преди около две седмици ние съобщихме за новата линия и бъдещето на приложението Paint.

От Майкрософт обясняват, че новото приложение Paint 3D е логична стъпка, защото над 100 милиона потребители използват класическото приложение Paint всеки месец.

Новото приложение ще бъде част от софтуерни решения, които ще дават възможност за бързо сканиране на снимка с мобилен телефон и бързото ѝ получаване в 3D вариант, като след това може допълнително да се обработва на Windows устройство.

Засега Paint 3D е налична само за РС и въпреки че работи добре с писалка, засега няма индикации, че ще бъде предлагано и за Windows 10 Mobile.

Важно е да се отбележи, че Paint 3D е все още в тестови вариант и се предлага само на потребителите от Insider програмата и не може да бъде инсталирано на машини, които не са с инсталирани последните preview билдове. Приложението ще бъде достъпно за всички потребители с идването на Creators Update през пролетта на 2017-та година.

Прочетете още:  Откриха нови Spectre уязвимости - Spectre V3A и Spectre V4
0/5 (0 Reviews)