Майкрософт представят нов, опростен ribbon интерфейс в Office (видео)

0
122
Майкрософт представят нов

От Майкрософт анонсираха нов, опростен облик на ribbon менюто в офис пакета, който вече се състои само от един ред икони, които са с нов дизайн. Промяната ще дойде поетапно при Word, Excel, PowerPoint и Outlook през следващите няколко месеца.

Някои потребители могат да приемат тези промени за смущаващи, защото освен гореспоменатите промени има и преместване на някои икони и те вече не са на старите си места. Например Bold бутона е с няколко милиметра вдясно, което може да наложи промяната на някои навици. За щастие на потребителите, които искат да използват стария интерфейс, той няма да бъде премахнат и ще може да се използва, но повече няма да бъде по подразбиране.

Наравно с това обаче иконите получават по-добър контраст и по-добра яснота, за да могат потребителите да ги виждат по-добре. След като потребителите на Windows получат промените, след тях през август се очаква да ги получат и потребителите на macOS.

Освен промените в интерфейса в Office е добавено и подобрено търсене, за което от Microsoft обясняват, че ще използва изкуствен интелект и ще ви предоставя резултати още преди да започнете да пишете, само с поставянето на мишката в полето за търсене. Тези резултати ще са базирани на ваши предишни търсения.

Новите промени вече са в сила при Office 365 и Office.com. Повече информация можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Опасно приложение за Android краде снимки и видео от Viber