Майкрософт премахват Snipping Tool от Windows 10

0
115
Майкрософт премахват Snipping Tool от Windows 10

От Майкрософт възнамеряват да премахнат Snipping Tool от Windows 10 с бъдещ ъпдейт. В последния и най-нов Windows 10 Redstone 5 preview билд потребителите биват предупреждавани със съобщение за премахването на този инструмент и биват пренасочвани към Screen Sketch.

Потребителите, които използват Snipping Tool са много и от Майкрософт със сигурност ще извършат прехода плавно, като засега не дават информация кога точно ще бъде извършено премахването. От компанията обаче, в лицето на директора на Insider програмата Dona Sarkar съобщават, че това няма да се случи със следващия ъпдейт и премахването ще бъде извършено съобразявайки се с потребителската маса.

От своя страна Screen Sketch е новият инструмент за заснемане на снимки от екрана, който идва с всички необходими функции, включително и с тези от Snipping Tool, като предоставя и модерен потребителски интерфейс и поддържа работа със стилус. Ако използвате стилус стартирането на Screen Sketch става много лесно, само с потупването на гърба на стилуса.

Майкрософт премахват Snipping Tool от Windows 10 3
Новият инструмент за заснемане на екрана Screen Sketch при Windows 10.

Историята на Snipping Tool започва преди много години още през 2002-а при Windows Vista като инструмент за Microsoft Tablet PC. Последната си актуализация той получава при Windows 10, където получава функция за заснемане на екрана след зададено от потребителя време. Сега обаче потребителите ще трябва да го изоставят и може би до края на тази година ще трябва да преминат към Snipping Tool.

Snipping Tool вече се предлага в Microsoft Store, но е наличен само за потребителите, които участват в Insider програмата и са инсталирали Redstone 5 preview билд.

Прочетете още:  Ако ви липсва Microsoft Office и известните решения не ви задоволяват, опитайте последната версия на SoftMaker Office 2018
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments