Майкрософт признаха за Bluetooth бъг в Windows 10 KB4505903

1
55
Майкрософт бъг

От Майкрософт признаха за бъг с Bluetooth в кумулативния ъпдейт за Windows 10 KB4505903.

Кумулативният ъпдейт KB4505903 беше пуснат към потребителите на Windows 10 version 1903 и Windows Server version 1903 на 26-и юли тази година, но както винаги може да се очаква, освен бъговете, които трябва да поправи, този ъпдейт също носи със себе си проблеми, което вече се превръща в трайна тенденция.

Тази актуализация предизвиква проблеми с Bluetooth говорители на компютри, при които е инсталирана. От Майкрософт обясняват, че потребителите могат да се натъкнат на три различни проблема:

  1. При свързване към компютъра говорителят може да възпроизвежда звук с лошо качество.
  2. Има възможност говорителят въобще да не може да се свърже към компютъра, а като причина се посочва именно кумулативният ъпдейт KB4505903.
  3. Дори и потребителят да успее да свърже Bluetooth говорителя към компютъра, то той си остава напълно неизползваем, защото звукът продължава да се възпроизвежда от говорителите на компютъра.

Потребителите могат да проверят дали са засегнати от този неприятен бъг като посетят мениджъра на устройствата (Device Manager) и проверят дали той не съобщава за проблеми с аудио хардуера. Съобщението ще е под формата на жълта удивителна в секцията Sound, video and game.

За щастие на засегнатите има лесен начин за решаване на проблема с една кратка команда, известна на повечето потребители. Отворете Command Prompt с повишени права и просто изпълнете:

sfc /scannow

Този процес има нужда от известно време, за да провери всички необходими файлове, така че бъдете търпеливи. След като процесът по проверката приключи е необходим рестарт, за да влязат промените в сила и за да може проблемът да бъде решен.

Прочетете още:  От Nvidia обявиха новия бета Vulkan драйвър за Linux и Windows 418.52.16
0/5 (0 Reviews)
1 Comment
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

4. Компютърът може изобщо да не тръгне. 😆