Майкрософт признават за още един сериозен проблем при Windows 10 version 1809 October 2018 Update

0
31
Майкрософт бъг

Проблемите на Майкрософт с Windows 10 version 1809 October 2018 Update изглежда нямат край. Сега от компанията официално признаха за още един проблем, който може да се прояви при определени компютри, използващи Windows 10 version 1809 и Windows Server 2019, са с инсталиран Security baseline и включен UEFI secure boot. Потребителите на подобни машини може да се сблъскат с проблем при стартиране на системата, когато ще се окажат пред празен екран.

От Майкрософт обясняват, че са открили, че при машини с разрешена System Guard Secure Launch функцията, която за пръв път се появи с Windows 10 version 1809, ще се стигне до проблеми със стартирането на операционната система, независимо от това дали хардуерът поддържа тази функция или не.

Проблемът се проявява при актуализиране на системата, когато тя изисква рестарт. След това обаче Windows 10 не стартира, а потребителят се оказва пред празен екран, казват от компанията. Установено е, че този бъг е свързан с удостоверяването на каталог файловете и за това кога ще се прояви са отговорни различни обстоятелства като настройки и подписани компоненти в буут пътя, поради която причина е трудно да се прецени кога системата ще се сблъска с проблема.

Майкрософт също така съобщават, че вече работят по кръпка за този бъг, а през това време съветват потребителите да превключат настройката за групова политика ConfigureSystemGuardLaunch на Not Configured или на Disabled. След излизането на поправката потребителите ще могат отново да активират настройката.

Засега няма обявен срок за излизането на поправката, но това е твърде вероятно да се случи на следващия Patch Tuesday, който се очаква на 12-и февруари тази година.

Прочетете още:  Първата дискретна/външна видео карта на Intel идва през 2020-а година

Повече информация относно проблема можете да получите в официалния блог пост.

0/5 (0 Reviews)