Майкрософт признават за проблема с батерията при Surface Book 2

0
38

Майкрософт признаха за проблема с батерията при Surface Book 2, който трови живота на геймърите. Накратко, проблемът се изразява в това, че дори и при включено зарядно, при натоварване се хаби и батерията с около 10% на час.

От The Verge първи откриха проблема и са установили, че при пускане на игри при максимални настройки, консумацията на видео картата е 70 вата, а от процесора 35 вата, което прави общо 105 вата. Дотук всичко изглежда нормално, но всъщност зарядното устройство на Surface Book 2 предоставя 102 вата, което е и причината батерията също да се изчерпва, защото мощността не достига.

В свое изявление от софтуерния гигант признават за проблема и като свое оправдание посочват, че Surface Book 2 не е устройство за игри, въпреки че самите Майкрософт го промотираха, че може да предоставя бързодействие като на десктоп машина.

В някои случаи на интензивно и продължително играене на игри и зададени настройки на Power Mode Slider на „Най-добро представяне“, батерията може да започне да се изчерпва, въпреки че е включено зарядното устройство, което идва със Surface Book 2.“

Въпреки това, поради своя дизайн за управление на мощността, батерията никога няма да се изчерпи напълно, което ще подсигури работата, творчеството и гейминга на потребителите„, се казва още в изявлението.

Говорителят посочва също така, че Surface Book 2 е замислен предимно за дизайнери, инженери и разработчици, а не като гейминг машина.

Засега не е ясно дали Майкрософт възнамерява да работи по отстраняване на проблема с изчерпването на батерията при натоварване, а потребителите трябва да помислят отново дали са готови да дадат £1500 за Surface Book 2.

Прочетете още:  Все повече Linux приложения са налични при Intel Braswell Chromebook устройствата
0/5 (0 Reviews)