Майкрософт публикува кода на MS-DOS в GitHub

0
52
Майкрософт публикува кода на MS-DOS в GitHub

Днес Майкрософт съобщиха, че са публикували кода на MS-DOS 1.25 и MS-DOS 2.0. Това е второто публикуване на кода на древната операционна система, след първото му публикуване в Музея на компютърната история, но този път кодът е публикуван в GitHub, който от компанията закупиха по-рано тази година и предизвикаха вълна от недоволство.

Файловете, които са публикувани в GitHub са абсолютно същите, които бяха представени в Музея на компютърната история, без никакви промени, като това действие се обяснява от страна на Майкрософт с факта, че кодът е с историческа стойност и ще остане статичен. Поради тази причина се умоляват потребителите да не пращат заявки за промяна на кода по никакви причини.

Рич търнър от Майкрософт обяснява, че причината за публикуването на кода на MS-DOS 1.25 и MS-DOS 2.0 в GitHub е, че е по-лесно той да бъде разглеждан в тази платформа, по-лесно е да се дават линкове към различните файлове, както е и по-лесно да се търсят конкретни елементи, отколкото в архива, който е предоставен за сваляне.

Анонса на Майкрософт, в който са публикувани и пет интересни факта относно MS-DOS, можете да прочетете тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Skype получава картина в картината в Redstone 2