Майкрософт пуска електронни книги за всички устройства с Windows 10

0
62
Windows 10


Майкрософт пуска eBooks за всички устройства с Windows 10, а самите електронни книги ще бъдат налични в Windows Store.

Миналия месец декември Майкрософт дадоха EPUB поддръжка на браузъра Edge, като даде възможността на потребителите да четат електронни книги само с него, без нуждата от допълнителни програми.

Изглежда, че от компанията продължават развитието в тази насока и сега те работят по това да има налични електронни книги в Windows Store, за да могат всички потребители с Windows 10 просто да ги свалят и да ги четат посредством Edge.

Тук е важно да отбележим, че това ще важи за всички устройства с Windows 10. Не само за РС и таблети, но дори и за смартфони, които използват Windows 10 Mobile.

От [url=https://mspoweruser.com/first-look-wind … e-e-books/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]MSPU[/url] съобщават, че в Windows Store ще има специална нова категория, където ще има налични електронни книги, някои от които ще са безплатни. Купуването на платените книги ще става посредством същия процес, който се прилага при приложенията и игрите, така че, ако предварително вече сте настроили метода на плащане, заплащането и свалянето на книгата няма да отнеме повече от няколко секунди.

Бразърът Edge също ще получи някои подобрения в посока електронни книги, като ще има специална библиотека, където да могат да се управляват всички закупени и свалени продукти, ще има възможност за смяна на теми, размера на шрифта и различни типове шрифтове.

Освен това ще има буукмаркове, което е функция, която има всеки един четец за електронни книги и дава възможност да продължите да четете оттам, откъдето сте спрели.

Прочетете още:  Майкрософт вече подкупва потребителите да използват Bing и Edge и във Великобритания

Засега не е ясно кога новите функции ще са налични официално, но се очаква потребителите на Insider програмата да ги получат в някой от идващите билдове и накрая те да се появят за всички с идването на Creators Update през април.

0/5 (0 Reviews)