Майкрософт пускат серия от ъпдейти, които поправят 38 уязвимости при Windows

0
28
Windows 10 patch update


Закърпването във вторник или както е познато „Patch Tuesday“ донесе на потребителите огромен пакет от ъпдейти, който запушва общо 81 дупки в сигурността.

38 от тези ъпдейти са за проблеми при Windows, като един от тях се набива на очи и това е Zero-day уязвимостта при .NET Framework [url=http://link.email.dynect.net/link.php?D … Foenl0bLgg“ target=“_blank“ rel=“nofollow]CVE-2017-8759[/url]. За тази уязвимост от Майкрософт казват, че е известна на широкия свят и призовава потребителите да обновят колкото се може по-бързо.

Уязвимостта позволява на атакуващия да убеди потребителя да отвори зловреден документ и след това да придобие контрол върху атакуваното устройство.

39 от запушените дупки в сигурността позволяват изпълнение на отдалечен код, а общо 27 от тези 81 уязвимости са определени като важни.

Потребителите получават и кръпки по сигурността при Adobe Flash Player през Windows Update. Причината за това е, че Flash Player идва вграден в браузъра Edge. 5 критични уязвимости засягат софтуера на Adobe и 2 от тях Flash Player.

Запушени са и 22 критични уязвимости при Edge и Internet Explorer за Windows 10. В по-голямата си част те са насочени към Scripting Engine.

Както винаги, от Майкрософт призовават потребителите да обновят възможно най-скоро, за да може да бъде гарантирана тяхната безопасност.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе X.Org Server 1.20 RC4