Майкрософт пусна нова версия на Skype 5.1 зa Linux

0
32
Ако използвате Skype версия 7 за Windows сте заплашени от опасен бъг


От Майкрософт пуснаха нова версия на Skype за Linux Beta с версия 5.1, която носи със себе си някои подобрения, но и предупреждение, че старите версии скоро ще бъдат спрени.

От Майкрософт промениха статуса на Skype за Linux от алфа на бета стадий през миналия месец март, а сегашният ъпдейт е първият от бета стадия.

В Skype 5.1 за Linux Electron енджинът е обновен до 1.5.2, в която има обновени скриптове, отговарящи по инсталацията, които според Майкрософт ще регистрират Skype ъпдейт хранилището коректно.

Това би трябвало да означава, че бъдещите ъпдейти за Skype ще се получават по-лесно, а също така и подобренията към него.

Допълнително от Майкрософт съобщават, че са поправени множество дребни бъгове, които дори може да не сте забелязали и не се отнасят до потребителския интерфейс.

Потребителите, които използват алфа версията обаче ще трябва задължително да обновят до бета версията, защото скоро алфа версиите ще бъдат спрени.

„Ние искаме да имате възможно най-доброто преживяване със Skype, така че старите версии на Skype за Linux Alpha ще бъдат спрени, което ще ви наложи да обновите до най-новата версия“, казват от компанията.

И въпреки че работата по бета клиента на Skype за Linux продължава усилено, той все още е доста алеч от версиите за Windows и Mac, които предоставят много повече функции.

„От пускането на Skype за Linux Alpha преди няколко месеца ние сме фокусирани към това да донесем ново преживяване, което е в синхрон с това на Skype и преминаването от peer-to-peer към облачна архитектура. Искаме да създадем Skype клиент, който ще предлага същата функционалност като вече съществуващите версии за десктоп и мобилни устройства“, уверяват от Майкрософт.

Прочетете още:  Името на юбилейния iPhone е iPhone X. Ще бъде с процесор с шест ядра

От Майкрософт обаче казват, че искат да синхронизират версията за Linux с другите две версии, което леко се разминава с действителността, защото екипът от разработчици изкарва твърде рядко ъпдейти, в частност по един път в месеца.

Ако искате да помогнете за по-бързото развитие на бета клиента на Skype за Linux ,то задължително го свалете и изпробвайте, а при намерени проблеми съобщете на разработчиците, за да могат да ги отстранят своевременно.

0/5 (0 Reviews)