Майкрософт пусна публично Visual Studio Online

1
88
Майкрософт пусна публично Visual Studio Online

От Майкрософт официално пуснаха първото публично preview издание на Visual Studio Online.

През май месец тази година на събитието Microsoft Build 2019 от Майкрософт анонсираха услугата „Visual Studio Online“, която позволява на разработчиците да създават и редактират код онлайн и е онлайн вариант на Visual Studio IDE.

На по-късен етап услугата беше предоставена като preview версия на избран брой разработчици, които можеха да я изпробват. Сега обаче на Ignite конференцията от Майкрософт обявиха Visual Studio Online preview версията публично, което я прави достъпна за всеки желаещ да я изпробва.

Разработчиците могат да използват новата услуга, за да създадат по бърз начин среда за разработване за техните хранилища, която е напълно конфигурирана. Като основно предимство се определя и възможността да достъпите вашите проекти и да работите по вашия код от всяко едно място. Поради този факт не напразно един от слоганите е „чувствайте се като у дома си, дори и да сте навън“.

Visual Studio Online дава възможност за синхронизиране на настройките, темите, Git идентичността ви, без значение каква машина използвате и къде. Навсякъде вие получавате вашата персонализирана среда и то по начина, по който я харесвате.

От Майкрософт обясняват, че след като при разработването все по-често работят много хора заедно и работните процеси стават с отворен код, разработчиците повече отвсякога имат нужда да прескачат от един проект към друг без да губят своята продуктивност, което е и целта на Visual Studio Online.

Ако имате желание можете още сега да изпробвате Visual Studio Online във вашия браузър, а също така и да се запознаете с документацията.

Прочетете още:  Google плаща $9 млрд. на Apple, за да остане търсачка по подразбиране при iOS

Освен Visual Studio Online от Майкрософт представиха и подобрения при Visual Studio IntelliCode, който вече има завършване на цели редове, използва изкуствен интелект, за да прави предложения за подобряване на кода и неговата продуктивност, както и възможност за засичане на динамично преструктуриране.

На Ignite 2019 конференцията Майкрософт представиха и някои други продукти и новини като дата за излизане на интернет браузъра Edge Chromium, който се очаква да излезе на 15-и януари 2020-а година с ново лого, нова услуга за Azure, наречена Arc, нови инструменти за Microsoft Teams, нова интеграция за Power Platform и пр.

Докато потребителите очакват първата стабилна версия на Edge, вчера излезе негово ново RC издание, което включва поддръжка за синхронизиране на пароли, любими, история и настройки между Windows, macOS, iOS и Android. Изданието също така включва и новата функция против проследяване, която е включена по подразбиране.

5/5 (1 Review)
1 Comment
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

Интересно дали ще го направят да работи с проекти от всички издания. Защото офлайн вариантът от 2018 г. не може да отваря проекти, създадени с по-стара версия и същото е с всички предишни до 2015 г. вкл. – VS2017 не може да отваря проекти от VS2016, VS2016 – от VS2015. Единствено VS2015 може да отваря проекти от по-стари версии, обаче като го инсталираш, той не спира да реве за ъпдейт и по някое време се ъпдейтва сам, досущ като Боза 10.
Единственото, което можеш да правиш с проектите от по-стари версии е дебъгинг за поправяне на грешки и дотам.