Майкрософт пусна Windows 10 Insider Build 17063. Вижте какво ново

0
39

Windows 10 Timeline

След забавяне от две седмици от Майкрософт пуснаха Windows 10 Insider Build 17063 за потребителите от Insider програмата, който идва с най-различни подобрения и нови функции, които има вероятност да се появят в Redstone 4 следващата година.

В новия preview билд са подобрени редица приложения като Windows defender, Clock & Calendar, My People, подобрения при дизайна на Share, преправен дизайн на Notebook на Cortana, подобрения при Fluent Design при таск бара, подобрения при интернет браузъра Edge и пр.

В Windows 10 Insider Build 17063 вече присъства и функцията Timeline, която беше планирана да се появи заедно с излизането на Fall Creators Update, но въпреки това беше отложена, както ви уведомихме по-рано.

Функцията Timeline позволява на потребителите да достъпват своите приложения и документи, които са използвани в миналото. Timeline следи активността на потребителя и му позволява той да продължи работата си оттам, откъдето я е оставил. Това е възможно дори и когато приложението или документът са били затворени. Тук е важно да се спомене, че от Майкрософт са създали Timeline не само за Windows 10, но и за Android и iOS.

Визуално Timeline представлява хронологично наредени картички, върху които може да бъде цъкано и потребителят да се върне за нула време в уеб сайт, в който е бил, да продължи работата си по документ, над който е работил преди това, или да продължи използването на конкретно приложение.

За да може да се управлява историята на Timeline, в билд 17063 е добавена и специална страница с настройки, където потребителят може да настрои кои негови активности да се показват в Timeline и кои не, да изчистят историята или въобще да я спрат.

Прочетете още:  Microsoft пускат нов билд следващия вторник

Майкрософт съобщават, че ако използвате няколко Windows 10 устройства, то активноста в Timeline ще е еднаква навсякъде и това не е всичко – функцията е интегрирана с дигиталния асистент Cortana, който ще предлага на потребителя различни активности при преминаването от едно устройство на друго, стига то да има Cortana.

Повече информация относно Windows 10 Insider Build 17063 можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)