Майкрософт пуснаха добавка за Google Chrome

0
73
Майкрософт пуснаха добавка за Google Chrome

Снимка: Майкрософт

Майкрософт залагат много на Windows Defender, който се използва в Windows 10 и в други ключови продукти като техния интернет браузър Edge. Според тях това е ключов компонент за вашата защита, без значение, че винаги е на последните места в независимите антивирусни тестове и затова сега от компанията са решили да предложат Windows Defender и в интернет браузъра Google Chrome под формата на разширение с името „Windows Defender Browser Protection for Google“.

От компанията обясняват, че новото разширение постоянно наблюдава за опасни линкове докато сърфирате в интернет и при опасност ви алармира. Добавката би трябвало да реагира например при опасни линкове от зловредни прикачени файлове във фишинг имейли или при сайтове, които прилъгват потребителите да инсталират опасни файлове, за да могат да извлекат тяхна важна лична информация.

Браузърът Google Chrome вече има подобен механизъм за защита, но според Майкрософт той не е достатъчен и тяхното разширение Windows Defender Browser Protection for Google е по-добро, предоставяйки много по-висока защита от решенията на Mozilla Firefox и Google Chrome според тестове на NSS Labs от 2017-а година, където Edge се представя много по-добре от тях.

Според тези тестове Edge предлага 99% защита срещу фишинг атаки, Google Chrome 87%, а Mozilla Firefox – 70%.

Приставката можете да свалите от тук, а повече информация можете да получите от официалния анонс на Майкрософт.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Рансомуерът за Linux е разбит